16 вересня 2013

Весілля похресниці: постаті, характери, миттєвості, обличчя

Цим фотооглядом завершую серію розповідей про весілля похресниці. Похресниця моя, єдина, щонайдорожча, звати її Катруся, а її нареченого, тепер вже чоловіка – Тарас.
Ось вони, наші милі молодята – Тарас та Катруся (я дуже рада, що „зловила” такі щасливі емоції на їх обличчях):
Щасливі українські молодята
А тут – щасливі емоції вже самої нареченої:
Українське весілля щаслива наречена
А тут – її розкішна сукня:
Весілля красиве плаття у нареченої
Далі – щасливий батько нареченої:
Щасливий батько нареченої на весіллі
Тут він зі свахою, тобто матір’ю нареченого:
Сват і сваха на українському весіллі
Для мене особисто одна із улюблених фоток із Катиного весілля – оця, її мами, тобто моєї куми. Сфотографовано було якраз після церковного шлюбу молодят. Оце експресія материнської радості за дитину! Рада, що мені вдалося цю експресію упіймати на фотомить:
Українське весілля щаслива мати нареченої
Про Катину маму, тобто мою куму, особливе слово. Вона ретельно готувалася до доччиного весілля, продумуючи кожну деталь, і не забуваючи також те, як члени їхньої родини будуть виглядати у цей важливий день. Хотілося, щоб якнайкраще, і моя кума цього добилася! Свою зачіску (ще раз гляньте на фото вгорі) вона придумала сама. На церемонію церковного шлюбу доньки вбрала просто білий піджачок із спідницею та українськими коралями, а от на весільну забаву у ресторані... Я якось обмовилася, що сукня, яку кума вдягнула на забаву, була найкращою сукнею, яку я коли-небудь бачила на матерях наречених! Та гляньте-но самі. Розкішна, правда ж?
Весілля дуже красива сукня у матері нареченої
Сукню пошила молода і надзвичайно талановита кравчиня з Тернополя, причому за лічені дні до весілля. Аксесуари до сукні (червоні босоніжки, червону з жовтим сумочку і такий же браслет) підбирала сама наречена Катруся – ну бо ж хотіла, щоб її мама виглядала якнайкраще у цей спеціальний день. 
Ну і відповідно я, тобто хресна мама, не змогла не сфотографуватися з кумою:
Мати нареченої і хресна мати нареченої на весіллі
На мені, до речі, український гердан-силянка, який я вдягала на своє весілля – хотілося розмаїтим чином передати якось, як кажуть, естафету поколінь. 
Ще одна спільність між нашими двома весіллями – моїм і моєї похресниці – що і в неї, і в нас з чоловіком грав гурт „Веселі галичани”, котрий є найкращим фольклорним колективом Тернополя і околиць. Усі – музиканти, танцюристи та співаки гурту – професіонали, у складі колективу - кілька заслужених артистів України. Власне, на нашому весіллі Катруся, тоді ще незаміжня, і, по-моєму, навіть ще не знайома із Тарасом, загорілася мрією – коли буде виходити заміж, то хоче, щоб у неї грали „Веселі галичани”. Мрії збулись! Ось вони, музиканти гурту, на Катиному весіллі – точніше, один музикант, цимбаліст Василь (публікую фото тих, хто ліпше вийшов на знимці J ):
Цимбаліст із гурту Веселі Галичани, Тернопіль
Також надзвичайно приємно було бачити на весіллі Оксанку Гребеняк, керівника тернопільського співочого родинного гурту „Великодні зернятка”, та її доню:
Оксана Гребеняк з дочкою
Обоє, Оксанка з дочкою, відспівали всю церемонію торгівлі за наречену „на брамі”, а також благословіння батьків молодятам. 
А відзняла усе весілля на відео одна з найкращих у Тернополі (якщо не найкраща) студія „60 секунд”. Хороші хлопці працюють там!
Відеооператор на весіллі
Ось і їх кліп із весілля Каті та Тараса – був змонтований у день весілля і показаний гостям на закінчення забави.
І ще раз, укотре – щастя та многая літа молодятам!

P.S. Поки я це писала, дістала дуже гарну звістку з України – ще одна мила і люба моєму серцю дитина, донька моєї найкращої подруги, зібралася заміж. Майбутні молодята ще не знають дати свого весілля, але все одно, рада за них безмежно! Приємно починати тиждень (а сьогодні понеділок) саме з таких новин!

Немає коментарів: