21 жовтня 2012

Літаючі вельони - 2

Моя найкраща колєжанка Оля, можна сказати, made my day today. Що буквально перекладається як зробила мій день сьогодні”, звиняйте, що так тупо звучить у перекладі. Тобто, потішила несказанно, поділившись фотографіями, які вона зробила днями у Львові. А порадувала вона моє естетичне і весільно-любительське єство відразу у двох весільно-фотографічних жанрах, якщо можна їх так озаглавити (і якщо це жанри взагалі :) – „Літаючі вельони” і „Весілля очима стороннього”.
Ну бо так є, і дуже часто, у практиці чи не кожного фотографа, який знімає весілля, на котрому молода вдягнута у вельон – для файної знимки тра досягти ефекту, щоб той вельон трохи політав, причому чим красивіше, тим ліпше. От стараються хлопці з дівчатами, стараються не раз так той вельон „надути”, щоб „літав” на фотографії – і не завжди виходить, якщо чесно. Особливо у безвітряну погоду то таково трохи тєжко. Ну але умудряються, і дехто дуже навіть непогано. От і на цій Олиній фотці з Львова (моя колєжанка якраз йшла по вулиці, акурат коло цього весілля), як бачите, чиясь дівоча рука, швидше всього дружки, тримає вельон спеціяльно для цього красиво-літаючого-розвівающогося ефекту:
Молодята, Львів, Україна
А от на наступному кадрі вже весільний фотограф тримає фату нареченої для зйомки на відеокамеру. Хоча міг би хлопець і сильно не заморочуватися – тут вітер і сам гарно працює на колектив позуючих і знімаючих :) А, може, тут вітер таки перестарався і намагається вкрасти в нареченої вельона, а оточуючі не дають цього зробити? Як би там не було, мені подобається експресія молодого :) Не має значення, позує він на камеру чи просто висловлює свої емоції у такий спосіб – відразу видно, що чоловік із гумором :) Дуже гарна знимка вийшла, Олю! Не знаю, кому більша пам’ятка була б – молодятам чи знімаючим-фотографуючим їх :))) Бо таку гарнезну колективну експресію далеко не завжди годен зловити в об’єктив:
Весільна фото і відеозйомка, Львів, Україна
Нагадаю ще раз – Оля не була фотографом цього весілля, знімати весілля – це не її професія. Просто моя колєжанка, як журналіст-професіонал, не змогла пройти мимо, щоб не зловити цікаві кадри у свій фотоапарат. Крім „Браво, Оля!”, більше не маю що і додати.

Немає коментарів: