16 червня 2015

Видовищність українських весіль: тренди 21-го століття

У 20-му столітті (а закінчилося воно якихось років 15 тому) видовищність українських весіль забезпечувалась головно обрядами, співами і танцями. Ну ще часом "запорожці" "під браму" приходили, а особливо коли зав'язувалася бійка із метанням голубців зі стола включно (у одному із навколишніх сіл, де я виростала, пам'ятаю, таке було), то мали гості і "підвесільні" присутні ще одне "видовище".
Зараз, у 21-му сторіччі, яких тільки видовищ не мають гості на весіллі (ой, не питайте батьків наречених, кіко ті видовища коштують!) - феєрверки, запрошені співаки, співачки та гурти зіркових масштабів (розмір "звізд" залежить від розмірів батьківських гаманців), струнні квартети, що грають при входах у рагси, духові оркестри, що грають на виходах з рагсів, вогняні видовища, чи, як то їх називають на агліцкий манєр, фаєр-шоу, ансамблі народних танців, ансамблі танців живота, професійні гумористи, актори, гумористичні гурти - та всього не злічити.
Та що там буду казати - сама "грішна" :) На наше з чоловіком весілля ми запросили професійний гурт фольклорних музик, котрі відіграли все весілля, від і до, як кажуть - на славу: із танцями, співами, іграми, музикуванням, тамадуванням і пильним дотриманням всіх народних обрядів.
У кількох із наших друзів весілля також були гарнезно-видовищні - за рахунок запрошених виконавців. Наприклад, на весіллі минулого літа у Тернополі (одружувалася донька моєї найкращої подруги) ми разом з іншими гостями насолоджувалися чудовими номерами вогняного шоу від театру НІКАЛЕКС. Ділюся із вами, бо видовище було справді прекрасне і варте перегляду:

А позаминулого літа, тобто у червні 2013-го, у тому ж Тернополі виходила заміж моя дорога похресниця Катруся, про що я вже тут розповідала. Так от, на Катрусиному весіллі, оскільки вона дівчина творча і артистична, було таки багатенько запрошених "зірочок", і з-поміж них - танцюристки із студії "Перлина". Річ у тім, що Катя свого часу також була учасницею цього колективу, тож дівчата-танцівниці вирішили таким чином зробити їй дарунок, відтанцювавши кілька запаморочливих танців живота. Ось як це було:

Гарних вам весіль і щоб було що згадати!

Немає коментарів: