13 липня 2013

Обряд торгівлі за наречену на українському весіллі

Як я вже радісно сповіщала вам, дорогі читачі цього ресурсу, моя похресниця Катруся вийшла заміж, ну і відповідно я відгуляла на прекрасному весіллі. Буду розповідати вам про нього багато і окремими порціями – бігме, весілля того заслуговує!
Ну а почну з того, з чого традиційно починаються українські весілля – із обряду торгівлі за наречену.
Словом, відбули ми той обряд як книжка пише, тобто як традиція велить. Фляшку „біленької”, як годиться, качаном кукурудзи заткали, жеби було видно – саморобна:
Фляшку закорковують кукурудзяним качаном
А ось і наречений Тарас зі свитою прибув:
Приїхав молодий
Привіз нашій Катрусі чудового букетика – досі не можу зрозуміти, чи то півонії були, чи троянди у пуп’янках, та менше з тим – букет був просто чарівний:
Букет нареченої
Гості молодого і гості молодої затято торгувалися. Нареченому можна було тільки поспівчувати – не тому, що за наречену багато заправили, а тому, що торгувалися, як годиться, десь добру годину, а оскільки була спека, то наречений потами стікав у чорному костюмі:
Торгівля за наречену то є давній звичай на українському весіллі
Ну нарешті торгівля закінчилася, обидві сторони залишилися задоволеними. Виходить наречена із дружками:
Наречена і дружки, Україна
Відома у Тернополі (а весілля відбувалося саме у цьому славному місті) керівник родинного гурту „Великодні зернятка” Оксаночка Гребеняк із доцею гарно відспівали всі обрядово-весільні пісні, а оператори із відеостудії „60 секунд” гарно ті всі обряди знімали:
Співали обрядові пісні на українському весіллі
Ну а мешканці верхніх поверхів, відповідно, за усім дійством спостерігали. Словом, все було, як у людей:
Глядачі на українському весіллі
Десь ще мій чоловік той весь обряд на любительське відео зняв, але наразі до відео у мене руки не дійшли, щоб його опрацювати. Як тільки, відразу поділюся. Наразі насолоджуйтесь фотками!
А нареченим та усім гостям, що були на весіллі – приємних спогадів про той фантастичний день!

Немає коментарів: