17 вересня 2013

Збираємось на вишиване весілля!

Ото написала, а в думці таки маю весілля одних дуже хороших молодих людей, правда, ще не знаю, коли те весілля. Та й молодята самі ще не знають – тільки-тільки заручилися. Ну і також не думаю, що весілля у них буде в українських строях, але менше з тим… Гостям можна приходити в чому хочеш, в тому числі і в українських народних традиційних чи стилізованих убйорах, при цьому молодята цілком можуть бути вдягнуті по класичному.
Менше з тим. Поуявляти себе у нових вдяганках не зашкодить. А після перегляду фотографій із вишиванками майстра народної творчості Руслани Равлюк із Бучача на Тернопільщині ой як це все гарно уявляється!
Так от, якби я таки вирішила замовити собі якийсь убір на весілля від Руслани Равлюк, то перш за все зупинилася б на оцій ну просто-таки шикарнющій блузі! Для мене, любительки етно-модернової вишивки, це виглядає як не просто одяг, а витвір мистецтва! Ну, по-перше, крій блузки сучасний. По-друге, вишивка така, як я люблю – гладдю і на квіткову тематику. А вирішення яке! На одному рукаві – маки з волошками, ромашками і колосками, на іншому (його на фото не видно, але я знаю J ) – соняшники з ромашками і волошками, а на асиметричному подолі – мальви:
Сорочка з маками і мальвами від Руслани Равлюк з Бучача
Така блузка чарівно поєднується із гарними штанами, бриджами чи навіть джинсами. Дуже і дуже модерново то все разом виглядає! Правда, в джинсах на весілля, зрозуміло, не підеш, а от на якомусь українському фестивалі власниця такого вбйору, без сумніву, приковувала б усі погляди – зацікавлені чоловічі і заздрісні жіночі J
Наступне, що я вибрала б собі замовити на торжество, це сукню або блузку з такими-от рукавами, розшитими маками, волошками, ромашками і колосками:
Вишивка маки і волошки від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині

Вишивані маки та волошки від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині
Елєганцький рукавчик, як сказали би у Львові! От, правда, як вдягати таку блузку на весілля, то треба дуже важєти, жеби не повмочувати ці шикарні рукави у холодець чи салат-олівє. А от у похід до театру чи на концерт така блуза пішла би в самий раз! 
Котра ж пані чи панянка є прихильницею більш традиційного крою у вишитих жіночих блузах, тій, без сумніву, підійде отака блузочка, вишита квітковою гладдю. Дуже веселі барви!
Вишивана жіноча блуза від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині
А отут рукавчик крупним планом:
Вишита жіноча блуза від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині
Таку блузку можна вдягати також нареченій, якщо весілля чи просто окрема церемонія весілля (реєстрація у рагсі, шлюб) відбуваються у народному стилі. 
Наступна ж сукня, біла з квітковою вишивкою гладдю на подолі, дуже багатоваріантна і багатофункціональна. Її можна вдягати: а) нареченій на реєстрацію у рагсі чи шлюбі у церкві; б) дружкам, правда, пошивши сукню не в білому, а в кремовому чи інших кольорах; в) матері нареченої, матері нареченого, хресним мамам – правда, знову ж таки, бажано змінити колір сукні, бо у день весілля в білому, за традицією, має бути тільки одна панна – наречена:
Вишиване плаття від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині
Говорячи ж про наречену, особливу ту, котра виходить заміж в українському стилізованому чи традиційному вбранні, і для неї Руслана Равлюк має розмаїті варіанти вишиваних суконь та сорочок. Ось етно-модернові:
Вишите плаття від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині

Вишита сукня від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині

Вишивана сукня від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині
А ось і взірці традиційної вишивки:
Вишивана жіноча сорочка від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині

Вишивка від Руслани Равлюк з Бучача на Тернопільщині
Говорячи ж про хлопців та чоловіків на весіллі в українському стилі (нареченого, дружбів, батьків, старостів і просто гостей), то я вже якось розповідала вам, які чудесні сорочки для представників сильної статі вишиває бучацька майстриня.
Ну то що, зачарували вас вироби від пані Руслани? Ось тут - більше інформації про неї. Читайте, роздивляйтесь, може щось і замовите. 
А взагалі-то приїжджайте в Бучач на Тернопільщині – чарівне старовинне місто, сповнене таємничості та романтики! Місто, де живуть такі талановиті митці, як Руслана Равлюк.

Немає коментарів: