28 листопада 2012

Де вдягнутися гостям на весілля в українському стилі – 2

Чому 2? Тому що я вже якось розповідала, де саме шукати за вдяганкою в українському стилі, якщо на весіллі, на яке ви запрошені, дрес-код саме такий – стилізований український одяг.
А тепер от знову у мене підзбиралося кілька ну просто чудових варіантів суконь та костюмів в українському стилі, котрі може вдягати як і дружка на весілля, так і гостя, та навіть і наречена, до речі.
Але про все за порядком. Спершу трапився мені на очі такий-от чарівний-пречарівний жіночий костюмчик, з шикарною квітковою вишивкою на подолі мереживної сукні і на полах піджачка та на симпатичному тричетвертному рукавчику:
Сукня вишивка і мереживо
На жаль, не знаю, хто автор виробу і куди звертатися, а так би поділилася координатами, щоб дівчата замовляли собі. Не впевнена навіть також, чи це взагалі-то української майстрині виріб. Ну, якщо ні, то все одно, впевнена, фотка буде помічна для наших кравчинь та вишивальниць у плані фольк-дизайну. Тому що -  краса ж бо яка! Як на мене, костюмчик цей підійшов би і дружці, і просто гості, та навіть і нареченій, якщо вже на те пішло.
Ну а наступні кілька фоток... Тут вже даю координати, записуйте наперед, бо, думаю, таки згодяться вам, після того, як роздивитеся на фотках нижче, яку красу шиють-вишивають львівські майстрині. Отже – студія вишивки „Гойра”, Львів, вулиця Івана Франка, 49, телефони 0322762614, 0677289403.
А ось і перша сукня, з якою хочу вас познайомити. Підходить, знову ж таки кажу, і для дружки, і для просто гості, і для нареченої, якщо вона надає перевагу сукням покрою класичного стилю. Широка поздовжня багато вишивана смуга зорово видовжує фігуру, робить її стрункішою:
Вишивана сукня від майстерні Гойра, Львів, Західна Україна
І ця сукеночка від „Гойри” гарнюня:
Сукня в українському стилі від студії Гойра, Львів, Україна
Ну а наступна сукня від цієї ж майстерні, як на мене, - просто шедевр! Блискуче, несподіване і дуже гармонійне поєднання мережива та квіткової вишивки! Тут у випадку, коли гостя чи дружка замовляє собі таку сукню на весілля, ліпше перед тим довідатися, у чому ж буде вбрана, власне, наречена, а то ваша вдяганка може затьмарити сукню молодої тільки так! І компліментами обсиплять, я впевнена, і розпитуватимуть, де купила і скільки коштує, і роздивлятимуться та навіть обмацуватимуть, і фотографуватимуть, і ще довго після весілля будуть обговорювати не сукню нареченої а саме цю, вашу, дружки чи гості. А чи матері молодої або молодого. Річ у тім, що цей класичний покрій сукні дуже виграшний і виглядатиме чудесно як на юній дівчині, так і на поважній гості. Тут вся сіль – у деталях. Ось вони, деталі, у всій своїй вишивано-мереживній красі. Роздивляйтесь, насолоджуйтесь, замовляйте!
Сукня вишивка і мереживо, зроблена у Львові, Україна

Сукня мереживо і вишивка, виготовлена у майстерні Гойра, Львів, Україна

Сукня з мережива, вишивана, виготовлена у Львові, Україна
P.S. Ні з ким із „Гойри” я особисто не знайома, просто рекламую їх вишиванки із дуже простої причини – подобаються мені, і все! І нема на то ради!


Немає коментарів: