24 квітня 2011

Закохані Писанки

Ще-м такого чуда не виділа, як кажуть на Західній Україні. А ви? Маю на увазі такі-от закохані писаночки, дивіться фото.
Це робота художниці Марі-Хелен з Франції. Ну не були б французи французами і не вважалася б Франція країною кохання і закоханих, якби не сотворили їхні митці щось на зразок таких-от симпатичних великодніх яєчок-парочки. Зрештою, ця робота Марі-Хелен так і називається – „Пасха у Провансі”. Обидві писаночки „вбрані” у традиційні елементи прованського костюма (Прованс – це провінція на півдні Франції).
Добре, Франція Францією, а що ж Україна, родоначальниця писанок? Є, є і в нас своя закохана парочка. Експонується вона в Коломийському музеї писанки, там-то я ті „закохані яйця” і сфотографувала, ось вони.
Закохані Писанки Україна Коломия Музей
Ну, наші яйця, відповідно, з українським колоритом – кавалєр у брилі, дівчина зі стрічкою на голові. Особливо мені сподобався той хлопчина: ну настільки гарно відображене традиційне українське чоловіче обличчя, що не можу передати свого захоплення, та ви самі, зрештою, бачите фото – таки наш, типовий український хлопака, на яйці вималюваний. На жаль, я не записала імені художника, який ці писанки створив, та менше з тим...
Веду до того, що Пасхою вже пахне, панове! Тому і про писанки розказую нині, ще і непрості писанки, а закохані – в тему мого ресурсу. Бо що означає в Україні Пасха, особливо для закоханих людей? А означає Пасха те, що піст закінчився, можна і весілля гуляти. Природа гарно розквітає, весна набирає обертів, кохати хочеться – по страшній силі! А то нє?!
А цього, 2011-го року, Пасха взагалі особлива, бо святкується вона у всьому світі в один день, як на Сході, так і на Заході – 24 квітня. Так що – Христос Воскрес! І хай воскреснуть почуття, які, може, за зиму і трошки спали :) Пасхального вам настрою на весь рік!

Немає коментарів: