29 квітня 2011

Королівське весілля: многая літа молодятам!

З українським весіллям, про яке мій ресурс, королівське весілля має тільки один, як кажуть, спільний знаменник – весілля. Але я не можу втриматися сьогодні, 29 квітня 2011 року, щоб не написати пару слів про це – як не як, увага всього світу і всіх весільних сайтів світу нині прикута до Лондона, де поєднали руки і серця принц Вільям і його кохана Катерина, тепер вже також принцеса.
Не буду переповідати історію їхнього кохання: про це вже писали всі, кому не ліньки. Якщо дуже коротко, то: познайомилися Вільям і Катерина в університеті, де обоє навчалися. На початках були просто друзями. Багато хто з оточення Катерини спочатку навіть і не здогадувався, що вона завела дружбу з принцом. Вона розповідала у колі рідних і друзів, що познайомилася з гарним хлопцем, якого звати Віллі :)
Дружба Катерини і Вільяма переросла у кохання після показу мод, у якому дівчина взяла участь і продефілювала по подіуму у дуже спокусливій прозорій сукні.
Любовній історії Вільяма і Катерини на даний момент вже 8 років. Було різне у стосунках. Молоді люди навіть були розійшлися на деякий час, але кохання було сильніше за них – зійшлися назад, щоб уже не розлучатися ніколи. Вони заручилися у листопаді 2010 року. Катерина отримала від Вільяма на заручини особливий перстень із синім сапфіром – той самий перстень, який свого часу Принц Чарльз подарував на заручини Діані. У такий спосіб Вільям вирішив вшанувати пам’ять своєї матері, принцеси Діани, яка прожила непросте життя – з одного боку, була об’єктом захоплення в усьому світі за доброту, людяність, красу і елегатність, а з іншого – була вкрай нещаслива в особистому житті, через що і розлучилася з Принцом Чарльзом. Діана трагічно загинула в автокатастрофі у Парижі в 1997 році.
Так от, як тільки Вільям і Катерина заручилися, преса негайно почала порівнювати Катерину з Діаною, оскільки Катерина так само надзвичайно красива, елегантна і привітна до всіх. От і на своєму весіллі Катерина виглядала просто приголомшливо у сукні від модного дому британського дизайнера Олександра Макквіна. Правда, в її весільному образі, на думку оглядачів, було мало Діаниного – медіа порівнювали красу і грацію Катерини із вишуканістю ще однієї принцеси – Грейс Келлі. Грейс Келлі – американська актриса 1950-х років, вийшла заміж за принца Монако. На відміну від Діани, Грейс Келлі була щаслива в особистому житті, але, знову ж таки, як і Діана, загинула у автокатастрофі.
Ви знаєте, таки не хотілося нині, при такому гарному дні і після перегляду такого розкішного дійства, як королівське весілля, проводити усі ці аналогії, щасливі і нещасливі, із життя європейських монархів, але, по-перше, факт є факт – як кажуть в Україні, із пісні слів не викинеш. По-друге, мені особисто надзвичайно хотілося б, щоб вищі сили послали Катерині усе тільки найкраще, що було у долях європейських принцес і обминули усе недобре.
Так що я бажаю королівським молодятам Вільяму та Катерині багато кохання і щасливої долі! Незважаючи на їхні високі титули, вони обоє, врешті-решт, такі самі люди, як і всі ми, вони знають, що таке почуття і як ті почуття треба оберігати. Ну і за українським звичаєм, Вільяму і Катерині – многая літа!!!
А зараз – кілька фотомоментів, а також відео із королівського весілля:

The Service

The Service

The Duke and Duchess of Cambridge leaving Westminster Abbey

Немає коментарів: