14 квітня 2013

Він і Вона на писанках

Готуємось до Великодня! Весілля почнуться акурат після 5 травня (власне, 5 травня цього року Великдень), а наразі – Великий Піст. У Великий Піст очищаємо душу і тіло, що включає і наші найтепліші і найщиріші думки про тих, кого ми кохаємо. Особливо це стосується неодружених, а ще особливіше – заручених, хто вже у процесі підготовки до власного весілля.
От на тему кохання хочеться з вами і поговорити. Кохання і Великодня. Веду до того, що тема кохання настільки сильна і всеохоплююча, що не могла не бути відображена на пасхальних яйцях – писанках, крашанках, дряпанках і т.д.
Особисто я маю таку-от симпатичну парочку - пасхальні яйця з бісеру, курчатка, Він і Вона:
Закохані курчатка яйця з бісеру зроблені в Україні
Придбала я це диво у славному місті Тернополі, а виготовила милу бісерну парочку місцева майстриня Світлана Поліщук.
А оцих українських дівчину та кавалєра, зображених на пасхальних яйцях, я сфотографувала у Музеї Писанки в Коломиї. Забула записати, хто автор, але хочу наголосити, що роботу митець проробив просто пречудову. Настільки гарно виписані обличчя у пари, настільки характерно, що навіть якби Вона не мала стрічки у волоссі, а Він – бриля на голові, сумнівів все одно не було б – це наші, українські хлопець та дівчина! Ось вони:
Закохані українські писанки із Музею Писанкив Коломиї
Мисткиня із Франції Марі-Хелен також створила Її та Його – відповідно розмалювала і задекорувала власну „парочку” із пасхальних яєць. Робота так і називається – „Пасха у Провансі”. Дівчина та її кавалєр у традиційних прованських костюмах:
Пасха у Провансі Пасхальні Яйця Парочка зроблені у Франції
А українська художниця із Нью-Йорка Софійка Зєлик взагалі цілу серію пасхальних яєць створила під назвою „Гуцульське весілля”. Ось Софійчина парочка, гуцульські молодята, зображені на яйці:
Гуцульське весілля на писанці, автор Софійка Зєлик
А ось вам і зовсім незвична парочка, намальована на яйці – парочка симпатичних котиків! Закоханих причому!
Закохані котики на пасхальному яйці, зроблені в США
Авторка цієї краси – Беккі із Пенсильванії, США. Розписувати Великодні яйця Беккі почала ще будучи школяркою і зараз вона визнаний майстер цього мистецтва.
Наразі то всі „закохані” писаночки, які я хотіла вам показати.
Веселих усім свят, смачної паски, яєчка та ковбаски!

Немає коментарів: