03 квітня 2013

Весільні тенденції з Північної Америки

Ну от як-таки я, авторка весільного блогу, та й могла не сходити на весільну виставку, яка відбувалася у нашому канадському містечку? (Живу я сама на північно-американському континенті). Словом, відвідала місцеву весільну виставку-продаж, і всім, що там бачила-чула, тобто тенденціями у північно-американській весільній моді, ділюся з вами, дорогі читачі.
Нічого не можу сказати про, власне, одягову моду – вбрання наречених, дружок, дружбів, дівчаток, що розкидають квіточки на церемонії, і батьків наречених – бо цю частину виставки, тобто модний показ, я пропустила.
Перейду відразу до столів і до тортів.
Отже, тортики. А тортики вони демонстрували отакі-от:
Весільний торт фіолетово бузковий

Весільний торт червоні троянди

Весільний торт рожеві троянди
Це я сфотографувала тільки невеличку дещицю із представленого, тобто ті, які сподобалися мені самій – особливо фіолетовий, фактично, він був мій улюблений на цьому експо.
Ну що вам скажу? А скажу те, що чогось нового і такого, що в Україні на даний час не роблять, там не було. Є, є вже і в рідному краю майстри такого тортового мистецтва, що дух перехоплює! От хоча б Уляна Коцаба з Івано-Франківська – мій улюблений кондитер з тих, що знаю в західній частині України. Я б сказала, що Уляна ще не такі витвори кондитерського арту може придумати/спекти/намалювати/виліпити, от хоча б як оці.
Єдине, що мені дуже і дуже сподобалося у витворах канадських майстринь-кондитерок – відчуття стилю і смаку. Тобто весь виріб витриманий в одному стильовому дусі – колір, дизайн - і ніяких відхилень. Бо не раз дивлюся, що наші українські кондитери наліплять, наліплять всього на той торт, тобто перевантажать деталями настільки, що то все потім виглядає, як кажуть в народі, як в дурного на хаті. Торт, а особливо весільний, повинен бути, за словами одного мого знайомого, елєганцьким. Абсолютно з ним погоджусь! І тортики, яких я назнимкувала, цілковито цьому визначенню – елегантні – відповідають.
Йдемо далі. Оформлення залу і столів. Було представлено багато всілякого і різного в цьому плані, але чомусь домінувала тенденція темних тонів. Зокрема, коричневого, як-от на цьому фото:
Весільний дизайн
Я ще була трохи здивувалася, мовляв, коричневе – і на весілля?! Чи не затемний колір? Не впевнена, чи в Україні би таке робили. Як кажуть, справа смаку... Хоча, ще раз глянувши на знимку, бачу, що підсвітка безліччю лампочок якось відвертає увагу від того коричневого і, фактично, привносить свій певний шарм і красу у весільний дизайн.
Ну а ця штука із троянд таки направду симпатична і від неї тільки виграло б, як на мене, оформлення весільного залу:
Весільна декорація
Файнюньо, нє? Сама б не відмовилася мати такий кусок дизайну у власній хаті – чудово прикрасило би будь-яку стіну замість панно чи гобелену.
Але не дуже захоплюйтесь, до речі, бо те, що вам зараз покажу, тобто те, що входило у комплект із цими гарнезними трояндами, вас, м’яко кажучи, трохи буде шокувати. Як шокувало і мене. А саме – ЧОРНА скатертина і серветки і ЧОРНІ „вдяганки” на крісла, хай навіть „облагороджені” срібними бантами:
Оформлення стола

Дизайн стола
Спершу моє українське єство навіть подумало – де я? На весільній забаві чи, звиняйте, на поминках? А потім собі згадала, що я ж не в Україні – от в Україні точно ніхто би не притягнув чорний колір у весільний (!) дизайн. Чи вже, може, є такі сміливці, а я не знаю?
Ну а у Північній Америці, як бачите, це – тенденція. Вони собі не заморочують голови забобонами і прикметами, судячи з усього. До речі, це не перший випадок, коли я наткнулася на елементи чорного у західному весільному дизайні. Було, бачила чорні деталі навіть і на сукні нареченої, що в Україні здається взагалі немислимим – як так, біла сукня, і з широким чорним поясом?!!
Тим не менше, залишимо дискусії на цю тему весільним спеціалістам-професіоналам. Я – просто блогер і констатую факт.
На завершення моїх походеньок весільним експо канадського райцентру, де зараз живу, я таки підійшла ближче до того чорно-срібного стола – ну бо дуже вже сподобалися ті індивідуальні не то салфетки, не то підставки у вигляді троянд. Думаю, помацаю, що ж воно таке – бляха? Фольга? А нічого подібного! Добротний метал! От, кажу ж, не відмовилася б мати в хаті такі індивідуальні трояндочки також! Були б файні підставки на горєче, і гості б охали-ахали, мовляв, де таке взєла... Власне, для того і всілякі експо існують, щоб дивувати народ різними новинками-цікавинками! І мене, кобіту, котра багато чого бачила у своєму житті, таки щось на тій виставці і здивувало...
Приємних і вам походеньок на розмаїті виставки, експо, шопінги і т.д. та гарних весільних, і не тільки, забав!