01 лютого 2012

Вміння освідчитися красиво

Сучасне українське молоде покоління володіє значно більшою культурою освідчень у коханні і пропозицій одруження, аніж це було, скажімо, років 20-30 тому. Багато нинішніх 40-50-річних заміжніх леді, безумовно, пам’ятають, як це свого часу було сказано їм їхніми кавалєрами –„Ну то шо, може, давай тойво... сі розпишемо?” Більш освічені хлопці читали вірші і приносили квіти для такого особливого моменту. Але в загальній своїй масі українські хлопці вважали, що віршики з пісеньками і квіточками – то щось не варте уваги, щось таке із серії слізливих мелодрам.
Часи докорінно помінялися зараз, у епоху телевізії/інтернету. Одна передача „Все для тебе”, яка виходила свого часу на Інтері, зробила гігантський крок у плані романтичної освіти наших хлопців. Вони нарешті втямили, що дівчата хочуть від них і квітів, і надувних кульок, і співів під балконами, і залізання на ті балкони, і вклякання на одне коліно, і заповітних слів: „Я тебе кохаю! Чи вийдеш за мене заміж?”, а ще коли це все буде показано на телевізії – ооооо! Не одна юна дівчина, дивлячись цю передачу, втирала сльози і зітхала, мовляв, як би я хотіла, щоб мій хлопець написав на „Все для тебе” і організував якесь спеціальне освідчення мені.
Також наші хлопці зараз бачать онлайн, особливо на Ютубі, кращі зразки освідчень, як це роблять молоді люди по всій земній кулі, та й набираються досвіду.
Я особисто люблю дивитися відео освідчень/пропозицій одруження з не меншим інтересом, аніж відео весіль. Із всієї маси тих зафільмованих освідчень на Ютубі маю навіть два моїх найулюбленіших. Звичайно, що хочу поділитися ними з вами, але перед тим трохи розкажу/перекладу про них, оскільки обидва відео – англійською.

Нам будуть заздрити кінофільми”

Це – історія дівчини Джінні і хлопця Мета із США. Мет задумав освідчитися дівчині у дуже оригінальний спосіб. Спочатку він таємно попросив руку Джінні у її батька, заодно і привів із собою відеографа, щоб зняти це на плівку. Батько дівчини таємниці дотримав і доньці не проговорився про сюpприз. Відеограф також зняв пару інших сцен – про них згодом.
Далі план, розроблений Метом, розвивався так. Хтось із близьких людей просто запросив нічого не підозрюючу Джінні у кіно. Вона не знала, що на сидіннях в цьому кінотеатрі також тихенько розсілися їхні друзі та родини. Ну і відповідно було десь 100 незнайомих людей – звичайних глядачів кіносеансу. Також дівчина і гадки не мала, що її знімає прихована камера. 
Кіносеанс у театрі розпочався із традиційного рекламного ролика художнього фільму. Джінні сидить і дивиться, ви її можете побачити у нижньому лівому кутку відео. Після цього традиційного ролика на екрані зявилися інші кадри.
„Любовні історії настільки правдиві, що їх неможливо вигадати” – голос диктора за кадром. Далі - інші голоси: старшого чоловіка, який розмовляє з молодшим. „Я знаю, як багато вона значить для мене. Я знаю, що ти любиш її. Я знаю, що вона у твоєму серці”, - голос старшого до молодшого. Джінні роззявила рота і застигла – щось знайоме у голосі. А дикторський голос продовжував: Завжди приходить час, коли кожeн батько розуміє, що пора відпускати свою маленьку дівчинку”. Далі – знову батьківський голос: Я просто хочу, щоб ти знав, що я люблю її також і я абсолютно не маю на увазі затримувати її чи щось в тому дусі”. На цьому місці Джінні підступають до очей сльози. Знову дикторський голос: “…До іншого мужчини, хто любить її так само, як її батько”. І – голос молодого чоловіка: „Я хочу провести решту мого життя з нею. Вона моє серце, мій друг, моє все...”. „Це історія реальних людей, які знайшли своє справжнє кохання буквально ось тут, серед нас, у реальному житті” – продовжує диктор. Чи це часом не Мет і тато?” – запитує Джінні свого сусіда по кінотеатру. Річ у тім, що відеоряд не показує облич цих чоловіків, тільки їх жестикулювання і розмову. „Вона не подібна на жодну іншу жінку, яких я зустрічав...”, - продовжує молодий чоловік. „Це вчить нас, - знову дикторський голос, - що кожен із нас справді має свою половинку”. „Я хочу, щоб Ви знали, - знову голос молодшого чоловіка до старшого, - що я буду захищати, шанувати і поважати її... Я навіть не знав, що таке справжнє кохання. Вона показала мені і навчила мене, що це таке... Це можливо старомодньо і навіть не зовсім необхідно, але це важливо для мене, і я знаю, що це важливо для Вашої доньки також, що я це роблю – я хотів би  Вашого благословення і прошу руки Вашої доньки”. „Так, ти маєш моє благословення і я буду радий мати тебе за свого зятя!” – слова старшого чоловіка. Далі – рукостискання обох, майбутнього тестя і зятя. Далі – камера їде вище і нарешті показує їхні обличчя. Світло у залі. Джінні сі сплакала на ніц, і її можна зрозуміти...
Кіно продовжується. Далі відеограф зняв, як Мет каже – „Тоді чого я чекаю?” і біжить до машини, підїжджає до кінотеатру, купує пакетик поп-корну, трохи перегриз того поп-корну – певно, щоб менше хвилюватися... Ну а далі справа техніки – хлопець заходить, ні, вбігає до кінозалу. Музика наростає у кульмінацію. Мет підходить до Джінні, стає на одне коліно і простягає їй коробочку з каблучкою зі словами: Пам”ятаєш? Починаючи із другого дня наших зустрічей, я завжди казав тобі, що кінофільми будуть заздрити нашій історії? Ти означаєш все для мене – справді! Чи зробиш ти мені честь бути моєю дружиною?” Відповідь Джінні „Так!” потонула у її сльозах. Поцілунок. Оплески. Схвальний рев глядачів кінотеатру, котрі потім усі по черзі підійшли привітати новоспечених заручених.
Оце така історія. А тепер – саме відео:



Шестирічний план

А ось інша зворушлива історія пропозиції руки і серця під назвою „Шестирічний план”. Пілот із Монреаля (Канада) зустрічався зі своєю дівчиною 6 років. Оскільки в нього робота така – літати довкола світу – він часто брав з собою у відпустки і свою дівчину. І в різних куточках світу він постійно просив її сфотографуватися з ним, тримаючи у руках картинку з певною буквою. Дівчина трохи дивувалася, але в неї, судячи зі всього, був філософський погляд на чоловічу частину людства – ну хоче з буквою, най буде з буквою! 
І так за 6 років, відколи вони разом, пілот і його дівчина наробили по світу цих фотографій із різними буквами на цілу англійську фразу – We Always Knew – що означає „Ми завжди знали”. Мається на увазі, завжди знали, що вони будуть разом.
Але дівчина і гадки не мала, що, фотографуючи останню букву виразу – W (knew – знали) – хлопець підготував їй особливий сюрприз. Словом, він попросив когось сфотографувати їх з тою буквою W (та не когось”, а людину, яка була підготовлена наперед). І в той час, коли вони фотографувалися, двоє дівчат на задньому плані швиденько розгорнули плакат із написом Will you marry me?”( „Чи вийдеш за мене?”). Власне, буква W в англійській мові, як бачите, є початком цього заповітного вислову, який мріють почути всі неодружені дівчата у всьому світі.
Далі дівчата за спинами парочки швиденько згорнули той плакат, а хлопець сказав дівчині, мовляв, давай подивимося у фотоапарат, як фотка вийшла. Дівчина подивилася. Сльози бризнули їй з очей. А хлопака часу не тратив – миттю впав на коліна і вийняв з кишені коробку із каблучкою. „Так!” – відповіла крізь сльози дівчина. Перехожі кругом зааплодували. 
До слова сказати, ту всю сцену освідчення підпільно знімав відеограф, з яким хлопець також домовився наперед.
А тепер дивіться, власне, відео цього одного із найкрасивіших освідчень на Ютубі:

Немає коментарів: