18 березня 2011

Весілля очима стороннього

Котрий фотограф, хоч раз у своєму житті, та й не був у ситуації, коли хотілося зазнимкувати, кажучи словами знаного українського фотомайстра з Чикаго (США) Тараса Хлібовича, весілля очима стороннього? От є така спокуса, я думаю, в кожного фотографа, котрий гуляє в суботу-неділю при гарній погоді по рідному місті і на кожному кроці натикається на весілля. Хоча, якщо це справді ХОРОШИЙ фотограф, то в суботу-неділю він так просто собі гуляти не буде – він вже заангажований знімати чиєсь торжество.
Але коли, як кажуть, „в очі влазить” якась вже ну дуже нестандарна і цікава пара на вулиці, то в будь-якого фотографа (навіть якщо він в даний момент і знімає чиєсь весілля) руки так і сверблять поклацати – коли ще видасться нагода побачити ТАКУ пару? Наприклад, весільний організатор з Києва Ліза Суділковська, коли сама виходила заміж, то весілля своє організувала ну надзвичайно оригінально. Відповідно, вони з чоловіком були супероригінальною парою на фоні інших – парою, котру, як сказала Ліза, фотографують фотографи інших пар, а так воно і було.
Повертаючись же до чикагського фотографа Тараса Хлібовича, хочу представити, власне, кілька його світлин із серії, яку він і назвав „Весілля очима стороннього”.
Помилуйтеся і ви цією прекрасною парою на Тарасових фотографіях і його нестандартним поглядом на весільну фотосесію (моя улюблена фотографія з цієї серії – „Весілля з іншого боку”):

Наречена і наречений

наречена і її вельон

Весілля з іншого боку

Наречена, наречений і фотограф

Наступні фотороботи, які хочу вам представити, належать іншому фотомайстру Іллі – він сам з Нідерландів, у 2007-му переїхав жити до Кракова. У нього також є серія світлин, яку він озаглавив „Випадкові весілля”. Оці дві фотки, з дивовижно чарівною нареченою, він зробив з весілля, яке зустрів на вулицях Кракова:

Весілля у Кракові, Польща

Щаслива наречена Краків Польща

Не можу вам передати, як мені подобається ця наречена, її мила усмішка, іскорки в очах і взагалі весь імідж, який вона собі вибрала на її особливий день: простий покрій сукні, на фоні якої напрочуд виграшно виглядає віночок з дуже делікатних дрібненьких квіточок (ніби як конвалії, але я не впевнена) і такий же букет у руках.
Ілля, як бачу далі на його світлинах, не пропускає нічого – зазняв навіть накритий весільний стіл, котрий очікує на наречених і гостей після церемонії (стіл, правда, вже з іншого весілля). Ресторан чарівний, з дерев”яними стінами, виконаний цілковито у народному стилі – у таких місцях (знаю по собі і своєму весіллі :) і дух весільної забави особливий, затишно-романтичний, і фотограф, до речі, зумів це передати:

Весільна забава у народному стилі Польща

Ну а дві наступних світлини із серії „Випадкове весілля” фотограф із Кракова зробив, подорожуючи Львовом. Оце, скажу вам, наречена! Оце сукня! Оце весілля! Браво, майстре!

Наречена Львів Україна

весілля у Львові Україна