12 квітня 2013

Угорські весілля у народному стилі

Виявляється, у сусідів України – угорців – також дуже модні весілля у народному стилі. Причому модними у них такі весілля були завжди, про що судить хоча б оце фото із 1970-х років – наречена вбрана у весільну сукню із щедрою вишивкою гладдю (традиційний вид вишивки для угорської культури), така ж вишивка і на головному уборі:
Угорське весілля 1970 ті роки
А це фото сучасної угорської нареченої у такій же традиційній вишиваній „короні”:
Угорське весілля традиційний головний убір нареченої
Елементи кольорової квіткової традиційної угорської вишивки гладдю присутні і на сукнях сучасних наречених:
Угорське весілля сукня нареченої з вишивкою

Угорська наречена у сукні з елементами вишивки
А ще угорське весілля у народному стилі, особливо у невеликих містечках та селах, не обходиться без обов’язкової кінної упряжі і карети/брички для молодят та гостей свята:
Угорське весілля на конях
Отут – дуже красиве фото. Наречена, традиційна вишивка і баскі коники – все свідчить про те, що весілля відбувається згідно із місцевими фольклорними традиціями:
Угорське весілля наречена і коні
Ну і відповідно для весільних забав у народному стилі угорці вибирають ресторани та кафе із відповідним інтерєром – вишивка на столах, дерев’яні стільці стилю минулих сторіч, печиво за старовинною рецептурою:
Угорське весілля забава у народному стилі
Красивезну традиційну угорську флористичну вишивку перенесено і на весільні торти – тільки „вишито” не нитками, а солодкою мастикою із харчовими барвниками. Гарно ж як! І я більш ніж впевнена, що смачно – пробувала угорську випічку, і не раз. Незрівнянний смак!
Торт на угорське весілля традиційну вишивку відображено у декорі
Мальовничі та живописні весілля у народному стилі у наших сусідів!

Немає коментарів: