30 листопада 2011

Ще трохи весільних мелодій – у виконанні українських канадців та американського гуцула

Люблю, ох і люблю я звуки весільного маршу – це означає, що весілля тільки починається, все нові і нові гості підходять, буде гарна забава! Ну і тут знайшла я на Ютубі дуже гарне виконання українського весільного маршу – грає група „Зірка” із Торонто (Канада). Оx і витинають хлопці з дівчатами! Насолоджуйтеся і ви передчуттям весільної забави, разом із музикантами „Зірки”:
А зараз – в’язанка гуцульських весільних мелодій. На акордеоні грає „американський гуцул” Шон Вільямс:
Трохи про цього „aмериканського гуцула”. Власне, так його „охрестила” прикарпатська преса. Шон приїхав в Україну три роки тому як доброволець Корпусу Миру, але й досі, уявіть собі, не може покинути Україну – настільки йому тут сподобалося. Викладає англійську в коледжі у Коломиї, навчився грати на цимбалах, сопілці, ну, на акордеоні він грає само собою. Більше того – хлопака став музикантом гуцульського ансамблю! На Коломийщині народ просто зачарований хлопцем (я уявляю, що там у дівчачому середовищі робиться :), тому що він усім серцем сприйняв українську культуру та традиції. А українською мовою Шон володіє майже що вільно.
Нє, ну все-таки, дивіться, що робиться... Приїхав хлопчина зі Штатів і за якихось три роки українською розмовляє чудово, навіть трохи з галицьким акцентом :) Також ще приїжджають до наших українських вузів вчитися, гм... якби то коректніше висловитися... чорняві хлопці з різних південних країн, і вони також освоюють українську за якісь лічені роки. А тоті „визволителі”, що сидять вже в Україні більше 70 років, так і не спроможуться слова сказати по-українськи. І не тому, що не можуть – принципово не хочуть вчити мову держави, де живуть! Тому й зло бере на таких, і тому й радіється за кожного іноземця, який з повагою ставиться до української культури.
Добре, буду закінчувати, а то моя розповідь про українську весільну музику у виконанні іноземців цілком перетвориться у промову-маніфест :) Краще вам викладу отут докладніше відео про Шона Вільямса, американського гуцула. Відео трохи довгеньке, але воно вартує, щоб передивитися:

Немає коментарів: