19 жовтня 2009

Українське весілля від Тернопільського Сірого

Я не уявляю собі онлайн-ресурсу про українське весілля без знаменитого монологу Сергія Притули (Тернопільського Сірого) про українське весілля, тому і вирішила помістити тут це відео. Якщо мені не зраджує пам”ять, це перша і наразі єдина інтермедія про українське весілля в історії українського гумору.
Сергія я знаю особисто, ще з тих часів, коли він був ді-джеєм на “Радіо Тернопіль”. Пам”ятаю, я його постійно запитувала: „І коли ти вже нарешті виїжджаєш в Київ?”. Це був час, коли багато творчих людей і просто світлих голів залишали Тернопіль, бо в Києві вони мали устократ більше перспектив для кар”єрного росту і хорошої зарплати, аніж в рідному місті (на жаль, такі реалії життя). Словом, всі виїжджали, а Сергій щось затримувався і затримувався. Але вже як виїхав, то виїхав! Я не сумнівалася ані на хвилину, що Сірий як був „зіркою” в Тернополі, так і буде в Києві. Так і сталося.
Але щось я відхилилася від теми весілля, власне, весілля від Тернопільського Сірого. Я переглядала цей монолог багато разів. Особливо мені подобається Сергієва класифікація українських весіль: бідне, багате і весілля олігархів. А от щодо його середньостатистичного весілля, то, на мій погляд, ця частина трошки утрирувана і гіперболізована, але все одно дотепна до нестями.
Добре, а тепер насолоджуйтесь і ви знаменитим монологом про українське весілля від Тернопільського Сірого!

Немає коментарів: