26 липня 2012

Букет нареченої: хай живе колір!

Традиційно вважалося, що у букеті для нареченої повинні бути тільки білі квіти. Ну принаймні домінувати. Ще допускалося, що можуть бути і блідо-рожеві. Сама якось була на весіллі за дружку, де власноруч плела молодій букет із чудових блідо-рожевих троянд. 
До речі, у мене самої, коли виходила заміж, був букет із вкрапленням блідо-рожевих троянд, а також білих гвоздик із блідо-зеленим відтінком, такого ж кольору гортензії і... яблук.
Останні мусіли бути, щоб підкреслити, що букет, як і саме весілля – в українському стилі. Ну а блідо-рожеві троянди у букеті я замовила флористці сама, оскільки мій віночок і наші з чоловіком нагрудні букети були із таких самих блідо-рожевих троянд. Ось подивіться самі на мій весільний букет, симпатичний взагалі-то вийшов:
Весільний букет - троянди, гвоздики, гортензії, яблука
Але все-таки, якби не той нюанс із віночком і нагрудними букетиками, мій вибір букета нареченої був би – щось дуже-дуже кольорове (люблю колір, нічого не можу з цим поробити!). От було б щось, як у моєї найкращої подруги, коли та виходила заміж (її весілля також було в українському стилі) – яскраві соняшники і червоні троянди:
Весільний букет з України - соняшники і троянди
Або просто соняшник – один, але красивий, як от у цієї чарівної нареченої зі Львова:
Весілля у Львові, Україна
Словом, хочу вам сказати: я особисто рада, що ті часи, де молода повинна була мати букет тільки із білих квітів, канули в лету. Я була свідком того, як поступово трансформувалася мода на весільний букет – із чисто білого до вкраплення кольору у біле тло. Десь у середині 1990-х була мода на білі весільні букети кулястої форми із вкрапленням у них червоних троянд. А як гарно виглядали і виглядають букети із оранжевих трояндочок! Та що там говорити – хай живе колір!
Ну а взагалі мій найулюбленіший весільний букет на даний момент, з усіх, які я бачила „вживу”, на фотках і на відео – оцей:
Весілля в Едінбургу, Шотландія
Це фото із весілля у Едінбургу (чудова дівчина Христина із Англії зробила цю фотографію). Я в захваті від насичених кольорів букету нареченої і такого ж нагрудного букетика нареченого! Це вишнево-рожево-бузкове буйство квітів є чудових акцентом традиційного вбрання молодої і молодого – білої сукні і чорного костюма. І дивним чином цей букет пасує навіть до бекграунду, тобто фону весільної фотографії – старовинних будівель цього шотландського міста.
Зрештою, не тільки в Едінбургу, а й в Україні можна замовити подібний букет нареченої із насиченими кольорами. Наприклад, ось ця краса, що на фото внизу – від київського квіткового салону „Квітляндія”:
Букет від Квітляндії, Київ, Україна
І на завершення. Я вже казала не раз і ще раз кажу – не бійтеся кольору, дорогі наречені!

Немає коментарів: